Vilka är de olika sätt att lösa problem hemmanätverk?

Många hemnätverk problem kan lösas genom att koppla din utrustning och slå på den igen. Detta har blivit något av en klyscha bland IT-stödpersonal, men det faktiskt har ett stort mått av sanning. Det bästa sättet att göra detta är att stänga av och även koppla, datorer och all nätverksutrustning. Du bör sedan byta dem igen vid 30 sekunders intervall, i följande ordning: kabelmodem (om du har en), router, datorer med trådlös anslutning, och slutligen datorer med kabelanslutning.

Ett av de största problemen hemnätverk som kan lösas med denna metod är en konflikt mellan IP-adresser. Detta är en följd av det sätt en router tilldelar identifikationsnummer på varje dator i nätverket så att den kan hantera och ruttdata lämpligt, särskilt till och från Internet. Eftersom datorerna är kopplas in och ur med tiden, kan det finnas en mix-up vilket ger två olika maskiner med samma IP-adress. Detta effektivt kan blockera kommunikation till en maskin som routern automatiskt skickar alla data till den andra datorn oberoende av sin destination.

Det är också värt att kontrollera om fysiska förbindelser med ett nätverk. Lösa hylsor och slitna kablar kan orsaka problem i kommunikationen med ett trådbundet nätverk. Trådlösa hemmanätverk problem kan komma från en maskin är för långt bort från routern för att plocka upp en signal. Om det finns återkommande problem, kontrollera om en trådlös telefon eller en mikrovågsugn kan orsaka störningar. Du kan också prova att ändra inställningarna på din router för att använda en annan trådlös kanal, som kan hindra signalstyrkan försämras när grannar använder sina egna trådlösa nätverk.

Du kan uppleva att en brandvägg orsakar problem hemmanätverk. Om du använder en extra brandvägg utöver den som finns med ditt operativsystem, kontrollera att den kan orsaka en konflikt och om du behöver ändra inställningarna på operativsystemet. Kontrollera också att du har valt några inställningar i din brandvägg som täcker näten.

Om du har problem hemnätverk som inte kan lösas på annat sätt försöka upprätta de nätverk från grunden genom ditt operativsystem. Detta kan bidra till att lösa eventuella problem som har orsakats av ändringar i dina maskiner eftersom nätverket var första uppsättning. När du använder denna teknik, var inte rädd för att utföra varje steg omsorgsfullt och noggrant, oavsett hur enkelt eller uppenbart det är.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.