Vad bör jag tänka när man köper bärbart minne för min dator?

-minnet är ett bra sätt att överföra stora mängder data mellan datorer, arkiv multimedia bibliotek, lagra säkra handlingar, spel, eller utföra underhållsarbeten på elnätet. Det enda kravet är en Universal Serial Bus (USB)-port och ett minne, som också kallas en flash-enhet eller nyckel driva . Windows XP och nyare operativsystem har inbyggda drivrutiner för plug-and-play-funktionalitet bärbart minne. För äldre operativsystem, drivrutiner är fritt tillgängliga i de flesta fall.

Portabel minne är icke-flyktigt minne, vilket betyder att det inte kräver en strömkälla för att hålla dess innehåll. Detta skiljer den från Random Access Memory (RAM), som förlorar sin data när strömmen bryts. Bärbart minne också saknar rörliga delar vilket gör den extremt tålig.

Precis som hårddiskar, är bärbart minne finns i olika kapaciteter. Multimedia såsom bilder, video eller musikfiler kräver betydligt mer utrymme än textbaserade filer. Du kan också använda bärbart minne för att arkivera multimedia bibliotek för enkel delning.

Till exempel bygga ett musikbibliotek MP3-filer, ett digitalt foto bibliotek eller en digital video bibliotek på en hög kapacitet minne. När du besöker släktingar eller vänner, foton, musik eller video finns tillgängliga för att dela med dem på en USB-utrustad dator eller underhållning centrum. Med den senare kommer du att kunna se dina digitala videor eller fotografier på en TV.

Portabel minne är så snabb många spelare spela direkt från minnet snarare än att installera spelet till en hårddisk. För ökad bekvämlighet, Xbox 360 USB-portar kan-minnet för att överföra hem inställningar, betyg och annan information till Xbox. SanDisk har skapat ett bärbart minne inriktad på denna marknad. Andra spel modeller, såsom Nintendo, genomför också USB-portar att använda bärbara minne tillbehör.

Nyare moderkort stöd för uppstart av USB-porten, som kommer väl till pass för nätverksadministratörer. Om nätverket går ner, kommer startbar bärbart minne får du i för underhåll utan en serie disketter annat nödvändigt. Formatering instruktioner i allmänhet tillhandahålls av tillverkaren av den bärbara minnesenheten.

Vissa bärbara minnen levereras med förladdade program, t. ex. ett lösenord redskap för att skydda data på enheten i fall den förlorat. Annan programvara kan inbegripa ett synkroniseringsverktyg, viruskontroll eller Skype -en Voice over Internet Protocol (VoIP)-programmet.

Flash-minneskort av den typ som används i digitalkameror ger en alternativ form av bärbart minne. En USB-kortläsare kostar ca 5 dollar (USD). Det liknar ett minne, men innehåller inga interna minnet. I stället, den dragen en kortplats för ett flash-kort, köpas separat.

USB-kortläsare uppgår till ett utbyggbart minne som aldrig kan få slut på minne, som ytterligare kort kan köpas. En del människor föredrar denna metod för lagring av organisatoriska syften. Andra föredrar en stor pinne kapacitet minne, något mer ekonomiskt, och utan ovidkommande kort att hålla reda på och skydda. Dina önskemål kan bero på om du behöver också en läsare för kamera och videotillämpningar.

Bärbara minne har dramatiskt sjunkit i pris sedan blir billigare att tillverka. Av denna anledning kan 512 megabyte (MB), 1 gigabyte (GB) och 2 GB centrala enheter finns för nästan samma pris: cirka 50 amerikanska dollar (USD). Detta talar mot att få en mindre enhet, även om du tror att din nuvarande behov är särskilt krävande.

Chansen är stor, kommer du att hitta många användningsområden för bärbart minne när du har det. Större bärbart minne enheter finns också, upp till flera gigabyte. Priserna varierar kraftigt mellan olika leverantörer för samma produkt, så det lönar sig att handla klokt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.