Vad bör jag tänka när man köper Wrist stöder på min dator?

Användning handleden stöd är ett sätt att minska risken för belastningsskador till handlederna, särskilt om man använder en dator ofta. Handled stöder är en bra idé, liksom handleden vilar, som kan hjälpa föra händerna i en position som kommer att medföra mindre skada. Det finns många handleden stöder att välja mellan, och det bästa är de som överensstämmer med riktlinjerna för Arbetarskyddsstyrelsen Administration (OSHA), av den amerikanska regeringens Department of Labor.

OSHA anger att placeringen i händer mest influenser som kommer att få förslitningsskador. Innan de köper handleden stödjer kan flera anpassningar till en arbetsstation bidra till att minska stammen. Ju längre handen måste vinkel upp från handleden, som i maskinskrivning, desto mer sannolikt ett utveckla stam.

Således tangentbord bör placeras på ett sätt som gör det möjligt för handlederna för att upprätthålla en neutral position, med händerna inte vinklas uppåt. Handleden vilar kan hjälpa en att hålla fingrarna från att skriva på ett vinkel mycket högre än handlederna, eftersom det blir en naturlig tendens att vila handlederna ner. Med en vila på samma höjd som botten av tangentbordet, mer stöd till handlederna uppnås, och fingrarna på en neutral nivå.

OSHA rekommenderar handleden stöd i form av handleden vilar som på minst 1,5 inches (3,81 cm) hög, och även att stöd bör vara relativt mjuk, vilket ger en del dämpning. OSHA föreslår att stöd skall avrundas enligt denna imiterar naturliga kurvor i handlederna. Vad bra, är handled stöder rekommenderas för dem som ofta använder en mus, och skall avrundas, högre upp stöder att hålla handleden neutral.

När människor hänvisar till handleden stöd, kan de faktiskt vara en hänvisning till en bracelike struktur som bärs. Det är oftast gjord av elastiskt material, men hämmar flytta i händerna uppåt. Om man hittar en kan flytta händerna ovanför handlederna samtidigt bär dessa, kan stödet inte att vara tillräckligt.

Människor kan sträcka att bevara en felaktig position på tangentbordet, som faktiskt kan skada handlederna mer än det hjälper. Få en läkare eller sjukgymnast rekommendationer om lämpliga handleden stöd är till stor hjälp och kommer förmodligen att ge ett bästa möjliga val.

Förutom använder stöder handleden måste man acceptera avbrott från långa sessioner vid datorn. Sjukgymnasterna rekommendera en paus var trettio minuter varje timme. Detta kan hjälpa till att justera kroppen så att konstant belastning på handlederna inte uppkomst. Faktum arbetsplatser många nu institut timme raster eller stretching för att minska risken för anställd skada.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.