Vad är skillnaden mellan en webbplats med ett www och utan?

snabbt svar på denna fråga är att det inte finns någon skillnad mellan de två adresser för de flesta moderna domäner. Till exempel, skriv www. wisegeek. com eller wisegeek. com i Uniform Resource Locator (URL) för din webbläsare ta dig till denna webbplats lika lätt. För att lämna "www" av vissa webbplatser kan resultera i att webbläsaren inte kan hitta på webbplatsen. Detta problem korrigeras av domän innehavaren. En snabb förståelse av hur World Wide Web (WWW) fungerar kommer att vara till hjälp för att förstå problemet.

Internet är en enorm nätverk av datorer som kommunicerar med hjälp av överenskomna protokoll. Till exempel är varje dator på Internet tilldelas ett unikt numerisk adress så att information kan skickas och tas emot utan går förlorade. Dessa unika adresser kallas IP-adresser eller IP-adresser för korta. När det gäller en webbplats numerisk IP kartor till ett namn, som namn är lättare för surfare att komma ihåg än nummer.

Domain Name System (DNS) databas innehåller en post för varje webbplats som lagrar webbplatsens namn och IP-adress. När du klickar på en länk eller ange en adress i en webbläsare, skickar den en begäran till DNS-databasen för att lösa namnet till motsvarande IP-adress. Om "www" prefix slutade och webbläsaren spiltor, är det sannolikt att DNS-register inte innehåller den korta versionen av domännamnet: versionen utan "www. "

När namnet finns i DNS-databasen är det löst till motsvarande IP. Detta gör att webbläsaren för att skapa en anslutning till servern som är värd för webbplatsen. Det anmodar sidan och levererar IP-adress, besläktad med att skicka ett adresserat frankerat kuvert. Den mottagande servern skickar webbsidan till din dator och transaktionen är klar.

Tidigare många värdservrar skapat webbplatser som underdomäner under www. , efter då gällande namnkonventioner. "Www" identifierade servern som webbserver, jämfört med en server för andra uppgifter. När Internet blev mer rest mycket av allmänheten, men "den allestädes närvarande" www var ofta förbises när du anger webbadresser till webbläsare. Detta resulterade i förlorade webbplats trafik och frustrerad surfare, så många DNS-poster endast innehöll www. example. com och inte example. com för domännamnet.

Över tiden är värd började att kasta "www" beteckning för webbservrar och domäner togs fram som example. com . Att fånga trafik som godtyckligt kan omfatta "www" i webbläsaren begäran, ingår DNS-poster i stället ett extra inträde för att täcka denna händelse. CNAME är den DNS-tagg som kartor ett alias till de viktigaste namnet i DNS-poster: i detta fall "www. "Versionen av namnet. Med denna lösning surfare kan inkludera eller exkludera www. Och nå platsen båda hållen.

DNS-poster kan ändras så att även en mappad alias. Om du behöver denna tjänst för din domän (s), kontakta din domänregistreringsföretag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.