Vad är det bästa sättet att överföra information från en dator till en annan?

När du köper en ny dator, det finns många typer av filer som du kanske vill flytta från din gamla dator. De flesta användare vill överföra digitala bilder och mp3-musik från en dator till en annan. Däremot kan du dessutom överföra information såsom e-postinställningar, kontakter, Internet-favoriter, användarkonton och konfigurationer programvara till den nya datorn.

Om du flyttar en liten mängd data och ha tillgång till en snabb Internet-anslutning, är e-post ett mycket bekvämt sätt att överföra information från en dator till en annan. Gratis e-post, som till exempel Googles Gmail erbjuder ett imponerande lagringsutrymme. Du kan mejla dig filer från din gamla dator och sedan hämta dem till din nya dator.

Med hjälp av en cd-brännare eller en dvd-brännare är ett bra sätt att överföra multipla digitala foton och musikfiler. När du använder denna metod att överföra information från en dator till en annan, du också skapa en säkerhetskopia av dina viktiga filer.

Om du har tillgång till en bärbar hårddisk, kan dessa devices göra det enkelt att överföra information från en dator till en annan. FireWire-enheter erbjuder den snabbaste överföringshastigheten, men FireWire-portar är inte tillgängliga på alla PC-datorer. USB-enheter är tillförlitliga och enkla att använda, men många Macintosh-datorer kommer bara att kunna överföra information med USB 1. 1-standarden.

När båda datorerna är på samma plats kan du använda en Ethernet-kabel att överföra information mellan datorer. Om du inte har en hubb, router eller switch, leta efter en korsad kabel för att slutföra processen.

Om du har köpt en ny dator med Windows Vista kan du använda Windows Easy Överför för att överföra information från din gamla dator dator som kör Windows 2000 eller Windows XP. Starta helt enkelt dator med Windows Vista och följ steg-för-steg guiden som visas på skärmen.

Om du försöker att överföra information från en gammal dator till en ny Macintosh-dator, representanter från en Apple butik eller Apple-auktoriserade tjänsteleverantörer kan ha möjlighet att ge överföra biståndet. Du kan också använda Move2Mac, en tredje part maskin-och programvara, för att slutföra processen.

Oavsett vilken metod du använder för att överföra information från en dator till en annan, är det viktigt att skanna för virus, adware och spyware innan flytta dina data för att undvika misstag att överföra skadligt innehåll till din nya maskin. När du överföra information till din nya dator är det en bra idé att fylla i en andra scan som en extra försiktighetsåtgärd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.