I Web forum, diskussionsgrupper och chat-rum, Vad är en Spoiler?

Låt oss anta att du bara har loggat in på dina favoritwebbplatser forum eller chat-rum. Du är lyckligt läsa några av de senaste diskussionerna om en favorit tv-serie när en affisch med insiderinformation avslöjar en viktig kommande punkt om en karaktärs öde! hon dör?! Verkligen?! , tror att du för dig själv i chock. Men snart chock ersättas med irritation. Precis som en dålig olycka, kan du inte titta bort, och nu tomten har varit bortskämd med dig. Du bara har läst en spoiler .

Det finns ett gammalt talesätt som det finns inga hemligheter i Hollywood, och ända sedan Internet blev ett hushåll tidsfördriv, det är inte många hemligheter överallt! Spoilers köra frodas på nätet, och många visar sig vara sant. För dem som vill undvika spoilers, delta i diskussionsgrupper, webbforum eller chatrum kan vara en knepig verksamhet.

Men inte alla är negativa till den ökända spoiler. Vissa fans kan inte vänta på tomter att veckla ut och jaga spoilers med ren envishet. Dessa människor är vanligtvis också angelägna om att vara först med att anpassa "bytet" av jakten tillbaka till diskussionsgruppen de kallar hem. Det finns en viss tillfredsställelse av att leverera en mycket ville spoiler för online-kompisar. För dessa personer vet i förväg bara gör vänta mer delikat, eftersom de ser fram emot att se hur spoilern kommer att utvecklas.

Även om en aktuell tv-serie gör ett bra exempel för att förklara vad en spoiler är, böcker och filmer är också föremål för spoilers. Detta gäller särskilt om boken eller filmen är del av en pågående serie, såsom Harry Potter.

Även om vissa människor absolut hatar spoilers och andra älskar dem, många människor har delat lojaliteter. För vissa kan en spoiler bli böter för en show, men oönskade för en annan. Andra kanske tycker att de inte vill bli förstörda för en viss händelse, men i allmänhet inte tankeläsning spoilers.

Lyckligtvis adresser frivilligt netikett problemet ganska effektivt. Om en post innehåller spoiler information, ordet "spoiler" bör noteras i ämnet titel post, helst i mössor. När folk ser, Varning! SPOILER! de får möjlighet att föra över inlägg om de så önskar.

I vissa fall kan det vara klokt att ta med frågan om spoiler i titeln utan att avslöja vad spoilern är. Till exempel kan du titel en spoiler på detta sätt: Varning! [Karaktärs namn] SPOILER! , eller säsongsavslutningen SPOILER! .

I alla fall är det mycket dålig form att inkludera för mycket information i tjänst titlar, eftersom det inte lämnar något utrymme för skatteundandragande. Därför avstår från att lägga saker som OMG! Ken sköt honom! eller hon är gravid igen! i ditt ämne titel. Även efter en episod sänds kommer det att finnas folk som hade till TiVo eller har inte blivit av att se den ännu. De kan söka efter titlar och ämnen noggrant välja ut vissa saker att läsa. Med bara ett minimum av grupper samarbete diskussion kan njutas av alla, fans av spoilers och icke-supportrarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.