Behöver jag en Spyware Blocker förutom antivirusprogram?

De flesta vet att ha pålitliga antivirusprogram är ett måste för alla stationära och bärbara datorer. Men förstår inte alla begreppet spionprogram, och hur vissa typer av antivirusprogram kan inte upptäcka dessa påträngande program. Här är vad du behöver veta om spionprogram och varför du behöver en bra blockerare kvalitet spionprogram utöver ditt antivirus skydd.

Till skillnad från virus, spionprogram är inte utformats för att orsaka system problem, stjäla din adressbok, eller utföra någon illvillig funktion. För det mesta går spionprogram precis vad namnet antyder. Din online rörelser spåras, och de uppgifter som rapporteras tillbaka till avsändaren av programmet. Den insamlade informationen kan användas för att rikta dig för e-post kontakter, som snabbt börjar fylla inkorgen.

Detta står i kontrast till alla typer av skadliga program, som helt enkelt programvaror som kan orsaka problem med ditt system på något sätt. Malware kan stänga av arbetsstationer, låsa upp servrar och skapar en hel del kaos för företag och privatpersoner. Lyckligtvis kan god kvalitet antivirusprogram tar hand om skadlig kod. Men antiviruslösningar inte alltid stoppa spionprogram i sina spår.

För att få det högsta beloppet av skydd måste du ha både antivirusprogram och en bra spionprogram blockerare. Tänk på att när det gäller spyware, även om antivirusprogrammet inte plocka upp Minor Threat, den gör bara så när den laddar till ditt system. En verkligt effektiv spionprogram blockerare kommer att upptäcka att försöka ladda ner mjukvaran i första hand, och förhindra att ladda ner från någonsin inträffar.

Om du inte behålla en brandvägg som en del av din dators säkerhet systemet finns det ett ökat behov att köra ett spionprogram blockerare. Spyware och adware plockas upp på alla typer av webbplatser, och kan ladda ner utan din vetskap. Tillsammans med att vara en olägenhet, använder spionprogram också några av dina systemresurser för att köra tyst i bakgrunden. Om du har tillräckligt av dessa program tyst igång kommer du att hitta ditt system inte röra sig så snabbt. Hämta och köra ett spionprogram blockerare inte bara skyddar din integritet, utan också hjälper ditt system för att köra närmare maximal effektivitet.

Lyckligtvis finns det ett antal välrenommerade spionprogram blockerare paket tillgängliga online. I själva verket kosta några av dem inget att hämta. Men kom ihåg att det är smittförande paket maskerad som skydd mot spionprogram. Av denna anledning alltid forskning en viss spyware program innan du hämtar något. Det finns ett antal forum på nätet där du kan hitta tillförlitlig information om olika spionprogram blockerare program, så att du kan identifiera den lösning som passar dina behov. Om du inte har denna typ av skydd tillsammans med ett bra antivirusprogram paket på ditt system, börja leta idag. Du kan bli förvånad över vilken skillnad det gör när det gäller ditt system prestanda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.