Är det mot e Etikett ha ett automatiskt svar på alla e-postmeddelanden?

E-etikett, som ibland kallas netikett i stora drag, är en komplicerad sak. Det är definitivt inte lämpligt att underlåta att svara på e-post, speciellt från privatpersoner, men vi alla får upptaget vid tider och kan kanske inte göra annat än att bekräfta mottagandet av e-post och lovar att skriva mer i detalj vid ett senare tillfälle. Frågan om huruvida det är lämpligt att sända ett automatiskt svar på alla brev är också komplex.

I allmänhet är det olämpligt att skicka ett automatiskt svar på alla e-postmeddelanden när du är fullt kapabel att lämna tillbaka ett svar. Praxis har blivit mer vanligt även när människor är i stånd att besvara sin post, och detta verkar en kränkning av e-etikett. Å andra sidan, om du planerar att ta en semester och du är en privatperson, arbeta för ett litet företag eller har en privat praktik som advokat eller läkare, kan folk vänta i flera dagar till flera veckor hoppas på ett svar från dig som kan ta längre tid än de väntat. Om du får stora mängder e-post, e-post etikett experter rekommenderar att du skriver ett passande svar och skicka ett automatiskt svar på alla e-postmeddelanden om du planerar att vara borta från datorn eller en e-källa under mer än 48 timmar under arbetsveckan.

Svaret du Ramen bör vara artig och affärsmässig, eftersom du kan ta emot brev från vänner eller proffs. Ange din frånvaro, men det finns ingen anledning att motivera varför, och ge en tid uppskattning av när du planerar att börja svara på mejl. Ge dig själv ett par dagar extra tid, särskilt om du vanligtvis få ett stort antal e-postmeddelanden. Detta sätt kan du uppfylla dina skyldigheter att svara på e-post och samtidigt ge dig själv tid att komma tillbaka in i växel efter att du varit borta ett par dagar.

Observera att vissa av dina e-postmeddelanden kan studsa när du använder en automatisk svarare, särskilt om du får en massa spam eller Bacn e-post. Faktum är att om du prenumererar på diskussionsgrupper eller webbplatser för sociala nätverk, kanske du vill avsluta prenumerationen när du är på semester. På detta sätt du inte fylla upp andras brevlådor med flera meddelanden om hur du är borta, vilket anses oförskämd. Teoretiskt, om man ska använda ett automatiskt svar på alla e-postmeddelanden när du är borta, ska du se till att du bara kommer att ta emot meddelanden av personlig eller yrkesmässig karaktär. Om du inte vill missa diskussionsgrupp eller Bacn e-post, prenumerera på dessa under en annan e-postadress än den du använder för personliga eller affärsmässiga korrespondens.

Stora företag eller verksamheter som tar emot en stor mängd e-post kan använda en automatisk reaktion att bekräfta mottagandet av e-post. Det anses som artigt för alla företag att skicka ett automatiskt svar på alla brev, eftersom det bekräftar mottagandet av dessa. Denna situation är jämförbar med en upptagen servitrisen nickar till dig på en restaurang. Hon får du veta att hon ser dig och kommer du till ditt bord så snart hon kan. Ett stort företag som i slutändan kommer att besvara din e-post är i huvudsak att ha gett vänlig nick med löfte om ett personligt svar inom några dagar eller veckor.

Det är särskilt viktigt för läkare, terapeuter, och eventuella närstående vårdpersonal som använder e-post korrespondens med patienter för att skicka ett automatiskt svar på alla e-post när de kommer att vara bortrest under arbetsveckan för mer än två dagar. Om en patient har en oro, kan vårdpersonal ange en alternativ kontakt så att patienten inte behöver vänta i flera dagar och inte tar itu med ett hälsoproblem som kan behöva uppmärksammas direkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.