Är det Stealing att använda någon annans trådlösa Internet Service?

Använda någon annans trådlösa tjänsten är verkligen att stjäla, eftersom det innebär att man använder en resurs som någon annan har betalat för utan att betala för det. Genom att använda någon annans trådlösa tjänster kanske inte alltid helt oetiskt, särskilt om du prata om det med personen, och i vissa samhällen, kan anonyma främlingar aktivt främja användningen av sina trådlösa genom att lämna nätverket oskyddat och inbjudande människor att använda det .

När någon order av trådlösa tjänster han eller hon måste investera i en router och vara beredd att betala månadsavgifter för tillgång. Använda någon annans trådlösa tjänster kan vara gratis för användaren, men inte för personen som äger kontot. Och även om det kan vara frestande att dra nytta av ett oskyddat nätverk för att spara pengar, finns det några nackdelar med att använda någon annans trådlösa tjänster, både för ägaren av tjänsten och användaren.

För ägare, den klara nackdelen är att när folk kombitrafik på deras nät, äter upp bandbredd. Detta kan göra Internet långsam för de människor som faktiskt betalar för nätet, vilket kan vara frustrerande. Dessutom, om tjänsteleverantören har en bandbredd mössa eller ersättning kan tjänsten vara avstängd om ersättningen överskrids, eller ett ytterligare belopp som kan anses inklämt i räkningen. Dessutom personer som använder nätet skulle kunna komma åt andra datorer i nätverket, om deras användare har satt sina datorer att dela data, och detta kan äventyra integriteten i själva datorerna, samt data som lagrats på dem.

För någon som använder någon annans trådlösa tjänster, det primära Nackdelen är att tjänsten skulle hoppa av avbröt plötsligt, och ägaren av nätet kan besluta att starta upp piggybackers utanför nätet genom administrationsprogrammet. Det ger dessutom en dator sårbara, enligt ovan. I vissa regioner kan man åtalas för stöld av Internet och de kan vara skyldiga att betala böter, utföra samhällstjänst eller straffas på annat sätt.

Men med hjälp av någon annans trådlösa tjänsten är inte nödvändigtvis fel. Ibland grannar kan gå samman för att dela tjänst, till exempel, i vilket fall fakturan delas upp. Eller, om du har problem med din Internet-tjänst, du kan fråga en granne om du kan använda hans eller hennes några dagar medan problemet är löst. I andra fall, människor som tror att internet ska vara tillgänglig för alla kan lämna sina nät utan säkerhet så att andra kan komma åt dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.